Rántottás lepény
Hozzávalók:
4 db tortilla lepény, 4 db tojás, 1 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 1 maréknyi saláta, 12 vékony szelet füstölt sonka, 2 db paradicsom, só, darált bors.
Elkészítése:
Üssük a tojásokat egy kis tálba, sózzuk meg és öntsük hozzá a tejszínt. Villával alaposan verjük fel. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsük bele a felvert tojást. Kis lángon fakanállal állandóan kevergetve addig hevítsük, míg a tojás be nem sűrűsödik és közepesen lágy nem lesz. Ha elkészült vegyük le a tűzről. A kenyérlepényeket a csomagolással együtt tegyük mikrohullámú sütőbe és közepes erősségen, egy percig melegítsük - így langyosan könnyen össze tudjuk hajtani. Tegyünk egy langyos lepényt nagy tányérra, kenjük meg a habart tojással, majd szórjuk meg a salátalevelekkel. Tetejére tegyünk a füstölt sonka és paradicsomszeletekből. Óvatosan hajtsuk félbe és azonnal tálaljuk. Remek reggeli, de akár egy könnyű ebédnek is elkészíthetjük. Sonka helyett használhatunk füstölt lazacot vagy sajtszeleteket is.
Utolsó kommentek