Vörösboros báránycomb
Hozzávalók:
70 dkg báránycomb
4 fej vöröshagyma
2 evőkanál cukor
3 dl vörösbor
4 gerezd fokhagyma
rozmaring, só, bors
3 dl húsleves
Elkészítés:
A báránycombot vágjuk szeletekre, és kevés olajban süssük elő, majd tegyük félre. A megmaradt olajban pirítsuk egész barnára a cukrot, majd tegyük hozzá a vöröshagymát és a fűszereket.
Ha megpirultak, akkor engedjük fel vörösborral és húslevessel. Ne aggódjunk, a vörösbor alkoholtartalma a főzéssel elpárolog, csak az íze marad meg, ezért gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják a finom ételt.
Tegyük vissza a húsokat a mártásba, és pároljuk készre. Ha megpuhult, vegyük ki és további főzéssel sűrítsük be a mártást. Köretként rizs illik hozzá.
Utolsó kommentek