Buday Péter séf ajánlata
Vajban sült sonka snidlinges tormamártással
50 dkg vajpuhára főzött füstölt sonka zsír nélkül,
0,5cm vastag szeletekre vágva
5dkg vajban megsütjük – egy tálra helyezni sorba
Mártás:
A serpenyőben maradt vajban megfuttatni 2 evőkanál ecetes tormát, (csípős: 8-10dkg friss reszelt tormával)
Ízesíteni: kevés só, 2 dkg cukor, 1 evőkanál borecet
csapott evőkanál liszttel simára keverni
+
2 cs. apróra vágott snidling
Mindezt felforralni mártássűrűségűre
Krémesebb, ha a kész mártáshoz hozzákeverünk 2 tojás sárgáját. Ezután már nem szabad forralni, mert összemegy a tojás és csúnya lesz.
A kész mártást ráöntjük a szeletekre.
Köret:
20-25 dkg fonottkalácsot 1x1 cm kockákra vágunk, 5 dkg vajban ropogósra pirítjuk rászórjuk sonkára.
Igazi élvezet a séf szerint!
Utolsó kommentek